Strona 1 z 1
Wieloryb
: pt, 15 października 2010, 11:25
autor: jin_win
Witam serdecznie
Ma ktos przepis jak usmarzyć i smacznie zjesc mięso z wieloryba ...?Mam zamorożone ale nie wiem co z nim zrobić ...
Re: Wieloryb
: pt, 15 października 2010, 11:27
autor: andrzej
Chyba pomyliłeś trochę adresy.
Re: Wieloryb
: pt, 15 października 2010, 11:33
autor: jin_win
byłem ostatnio w norweggi na łowach i przywiozłem 3 kg i tak sie pytam moze ktoś coś wie..."?
Re: Wieloryb
: pt, 15 października 2010, 13:48
autor: Fishtrace
Tu masz 3 przepisy po angielsku, wrzuc je do tlumacza google i powinienes zrozumiec
http://icecook.blogspot.com/2006/08/how ... whale.html
Re: Wieloryb
: pt, 15 października 2010, 15:31
autor: doox
Jak przetłumaczysz to wrzuć koniecznie na forum.
Re: Wieloryb
: pt, 15 października 2010, 16:45
autor: Fishtrace
Przepis nr 3:
3 / 4 kg ryby, wołowiny lub konia
50 g margaryny
3-4 cebule
2-3 łyżki wody
Sól, pieprz, czosnek w proszku
Potnij mięso na bardzo cienkie plasterki (1 / 2 cm grubości ). Obsmaż szybko w suchej patelni (bez oleju). Usuń mięso z patelni, roztop margarynę i obsmaż na brazowo plastry cebuli . Zdjąć z patelni cebule, dodać wody i gotować plastry mięsa w wodzie przez 2-3 minuty.Dodać sól i przyprawy do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.
Re: Wieloryb
: pt, 15 października 2010, 19:26
autor: bruner
Re: Wieloryb
: pt, 15 października 2010, 23:19
autor: jin_win
wieloryb to z kutra był ale cyknołem taka flądrowatą z żółtymi kropkami i białym brzuchem mniej więcej metr długości i 80 cm szerokosci na ok 18metrach a pozniej to same mniejsze , ta była najwieksza dziekuję bardzo za przepisy miałem po noresku ale tam niepanimaju a po ang to luz danke amigos
Re: Wieloryb
: ndz, 17 października 2010, 12:58
autor: Jaca
Re: Wieloryb
: ndz, 17 października 2010, 15:41
autor: Fishtrace
Re: Wieloryb
: ndz, 17 października 2010, 16:22
autor: Jancio Wodnik
Jacuś ssaki są bardzo smaczne, np.psina pieczona w brytwannie jak baran PYCHOTA.
Re: Wieloryb
: ndz, 17 października 2010, 17:34
autor: Jaca
domyślam się... wieloryba to bym bardzo chciał spróbować... może kiedyś...
Re: Wieloryb
: ndz, 17 października 2010, 17:41
autor: jin_win
to nic innego jak zapraszam na kalisz na nura i upieczemy se steka z ssaka z glila heheh