Strona 3 z 3
Re: Wędzarka Bradley
: pn, 26 grudnia 2011, 00:03
autor: rzeznik13
Re: Wędzarka Bradley
: pn, 26 grudnia 2011, 00:04
autor: rzeznik13
Re: Wędzarka Bradley
: pn, 26 grudnia 2011, 18:58
autor: Fishtrace
Rzeznik jakiego drewna uzywasz do wedzenia i skad je bierzesz? Tez sie zastanawiam nad zrobieniem skrzyni do wedzenia na zimno bo bradleyem to za drogo wyjdzie.
Re: Wędzarka Bradley
: wt, 27 grudnia 2011, 17:27
autor: rzeznik13
tylko drzewa liściaste a najlepsze to olsza, dąb, buk i drzewa owocowe ale rzadko-bo ciężko dostac. Jak już nie mam drzewa w/w. to morze być brzoza ale pod jednym warunkiem -bez kory bo osmoli na czarno rybę czy kiełbasę. A drzewo kupuje z tartaku pracuje tam jeden polak to zawsze zadzwonię wcześniej jakieś 2 tyg. to mi przyszykuje. A z mojego doświadczenia z wędzeniem /a mam duże / to najprostsza wędzarnia jest najlepsza i bez wydatków.
Re: Wędzarka Bradley
: sob, 28 lipca 2012, 19:07
autor: soldier
Panowie podaje przepis na amura do wedzenia tzn. co najmniej dycha
solanka; 5l wody 2,5 szklanki soli, szlanka cukru,papryka swieza,4 zabki czosnku ,kilka lisci laurowych,5ziarek ziela angielskiego ,lyzeczke papryki slodkiej i pol lyzeczki ostrej, moczymy 3h i wedzimy 4 h oto foto
delicje hehehehe pozdrawiam
Re: Wędzarka Bradley
: sob, 28 lipca 2012, 19:13
autor: soldier
foto 2