[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 590: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 646: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 368: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 368: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Patroszenie ośmiornicy -Spearfishing.pl

Patroszenie ośmiornicy

Zapraszam wszystkich do podzielenia się swoimi ulubinymi przepisami kulinarnymi, czyli jak przygotować dobre danie rybne.
Awatar użytkownika
tolek666
Posty:600
Rejestracja:czw, 27 sierpnia 2009, 13:02
Lokalizacja:Kraków
Patroszenie ośmiornicy

Postautor: tolek666 » czw, 5 kwietnia 2012, 06:56

Filmik nie został przygotowany specjalnie jako "pokazowy na forum" lecz na szybko dla kolegi , więc wybaczcie pewne wpadki :roll: późna pora , nie jeden chorwacki "proszek" spożyty , dobry humor a zdolności manualne znacznie ograniczone :lol:
Tak czy siak uznałem , że to co trzeba widać a jak będą wątpliwości to dopowiem :mrgreen: ,może przyda się niektórym ...

Jeżeli nie potrzebuje flaków ośmiornicy to zazwyczaj pozbawiam ją ich zaraz po złapaniu .
Jeżeli potrzebuje przynęty lub w wodzie pojawiają się ciekawe okazy to ją szybko zabijam i zajmuje się dalszym polowaniem .

Pierwsza ośmiornica została wypatroszona w wodzie , druga to 100% roboty .
Przy części z oczami którą odrzucam można by wyciąć jeszcze troszkę mięsa ale ja to zostawiłem na przynętę .

www.sspoland.pl

Guma na metry "17 " w tubingu do sprzedania :
viewtopic.php?f=27&t=3459

Awatar użytkownika
proca
Posty:689
Rejestracja:pn, 20 października 2008, 01:04

Re: Patroszenie ośmiornicy

Postautor: proca » pn, 23 lipca 2012, 18:03

profesjonalnie :)

Po wypatroszeniu trzeba ośmiornicę dać do zamrażalnika żeby mięso skruszało, bądź tłuc o obły kamień/ gładką płytę kamienną, tak żeby nie kaleczyć mięsa.
Piękne chwile: ...zapach zaszczanej pianki w szczelnie zamkniętym samochodzie, zimą przy włączonym ogrzewaniu!


Wróć do „Coś na ruszt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 8 gości

cron