Sałatka z morszczuka i mango
40 dag filetów z morszczuka
owoc mango
10 łyżek ryżu ugotowanego na sypko
kilka liści sałaty
2 łyżki masła
4 łyżki orzeszków ziemnych
sól
pieprz
Sos:
3 łyżki gotowego czatneju z mango
6 łyżek jogurtu naturalnego
sok i skórka z limonki
łagodna przyprawa curry
sól
pieprz
Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, udusić na maśle i podzielić na małe kawałki. Mango umyć, obrać, wyjąć pestkę, a miąższ pokroić w piastry. Sałatę umyć, osączyć porwać na mniejsze kawałki. Przygotować sos: wszystkie składniki wymieszać. Sałatę, mango, ryż i rybę ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać orzeszkami, (4 porcje).