Morszczuk z pieczarkami
* Czas: do 30 minut
* Poziom trudności: łatwe
* Dla ilu osób: powyżej 4
Morszczuk z pieczarkami - składniki
* 1/2 kg pieczarek
* 3 cebule
* 1 ząbek czosnku
* 4 plastry morszczuka
* 5 dag masła
* 1 cytryna
* 2 stołowe łyżki mąki
* mały pęczek natki pietruszki
* sól
* pieprz
Morszczuk z pieczarkami - sposób przygotowania
Pieczarki oczyścić (umyć, obrać, osuszyć) i cienko pokrajać. Cebulkę pokrajać na cienkie plasterki, przesmażyć na maśle z odrobiną czosnku, osolić i opieprzyć. Plastry morszczuka obtoczyć lekko w mące i usmażyć na innej patelni (5-6 minut). Posiekać natkę, cytrynę pokroić na cztery części.
Rybę podawać z pieczarkami z cebulą i ćwiartkami cytryny, wszystko przyprószyć posiekaną natką. Oddzielnie można podać keczup.