[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 590: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 646: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
ZUPA RYBNA -Spearfishing.pl

ZUPA RYBNA

Zapraszam wszystkich do podzielenia się swoimi ulubinymi przepisami kulinarnymi, czyli jak przygotować dobre danie rybne.
krzysiek4
ZUPA RYBNA

Postautor: krzysiek4 » czw, 18 września 2008, 19:17

zupa rybna


czas-30-40minut

ryba,ryby nadające się do gotowania
6-8 ziemniaków
3-4 małe cebule
3-4 małe marchewki
pęczek natki selera
2 pomidory
1/2 szklanki oliwy
cytryna
trochę ryżu


rybę,rybki -oprószyć dobrze solą i odstawić
ziemniaki,marchew,cebule zalewamy wodą by je zakryła,nać selera związaną nicią i pokrojone pomidory na cztery,dolewamy oliwę i gotujemy.
kiedy jarzyny będą PRAWIE gotowe ,dolewamy wodę i rybę,ryby
gotujemy około 20-stu minut.
wykładamy na półmisek jarzyny i na to rybę ,ryby.
wywar gotujemy jeszcze chwilę dodając ryż i sól do smaku.
kiedy ryż gotowy zdejmujemy z ognia i możemy zagęścić zupe śmietaną lub ubitymi białkami jaj
uważać by się nie scieły

Awatar użytkownika
annacz1
Posty:39
Rejestracja:czw, 22 stycznia 2009, 21:46
Lokalizacja:Kędzierzyn-Koźle

ZUPA RYBNA Po Włosku

Postautor: annacz1 » sob, 7 listopada 2009, 21:04

przygotowanie: 15-30 min
gotowanie: 10 min
ilośc porcji:

składniki

* 100 g makaronu muszelki
* 2 filety z mintaja lub pstrąga
* 2 łyżki oleju
* 1 cebula
* 1 seler
* kilka ziarenek zielonego pieprzu marynowanego
* 25 ml przecieru pomidorowego
* 1 ząbek czosnku
* 1 łyżeczka oregano
* sól do smaku

Sposób przygotowania

1. Gotujemy rybę przez ok. 15 minut, następnie ugotowaną wyjmujemy i przecedzamy wywar, usuwając ości.
2. Gotujemy makaron al dente. Na oleju podduszamy drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i zielony pieprz.
3. dodajemy do wywaru z ryby to co zostało uduszone na patelni, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy rybę i zagotowujemy.


Wróć do „Coś na ruszt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 9 gości

cron