Zupa rybna z selerem
Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 240 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
* 40 dag filetów rybnych, np. z dorsza
* 3 pomidory
* 2 marchewki
* 2 ziemniaki
* 2 ząbki czosnku
* 2 cebule
* 2 łodygi selera naciowego
* łyżka soku z cytryny
* 4 łyżki oliwy
* po łyżce koperku i natki
* 1 i 1/2 l bulionu
* sól, pieprz
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na małe kawałki. Marchewki i ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki. Selery obrać, pokroić w plasterki.
Cebule i czosnek obrać, posiekać, zeszklić w rondlu na oliwie. Dodać pokrojone warzywa, zalać bulionem, oprószyć solą i pieprzem, gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
Filety rybne oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Włożyć do zupy. Posypać natką i koperkiem, dodać sok z cytryny, wymieszać, gotować jeszcze 10 minut. Zupę przyprawić do smaku solą i pieprzem.